Biszkopt z galaretkami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Proste i pyszne ciacho do kawy:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - cukier: 1 szklanka
    - mąka: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - budynie malinowe: 2 sztuki
    - mleko: 0.75 litra
    - margaryna: 1 sztuka
    - 2 paczki delicji: 2 sztuki
    - galaretka turkusowa: 2 sztuki
    - galaretka rubinowa: 2 sztuki

Biszkopt z galaretkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biszkopt z galaretkami 1. Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia, piec ok.40 min w temp. 160-180 C.
    Rozpuścić galaretki, po ostygnięciu wstawić do lodówki.
    Na mleku ugotować budynie, można dosłodzić, wystudzony zmiksować z margaryną.
    Na biszkopt wyłożyć połowę masy, na to delicje
  • Biszkopt z galaretkami 2. Przykryć drugą połową masy
  • Biszkopt z galaretkami 3. Galaretki pokroić w kostki
  • Biszkopt z galaretkami 4. Udekorować

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy