BISZKOPT Z JABŁKAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto delikatne z chrupiącą skórką z dodatkiem smacznych jabłek.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki :
    2 szklanki mąki
    2 szklanki cukru
    6 jajek
    2 łyżeczki octu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki wody

    Dodatki :
    6 jabłek
    cukier puder

Biszkopt z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • BISZKOPT Z JABŁKAMI 1. Z 6 białek ubić pianę, pod koniec ubijania dosypywać cukier. Żółtka wymieszać z wodą i dodać do gęstej piany. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na koniec ocet. Całość wymieszać. Połowę ciasta wylać na blaszkę (24 cm x 24 cm) wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Obrane i pokrojone w kawałki jabłka ułożyć na cieście. Wylać drugą część ciasta. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut w temp. 180 st. - 200 st. na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem, ustroić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy