Biszkopt z masą rabarbarowo - jogurtową

0 (0 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • Upiec biszkopt jasny z 7 - 8 jajek i po wystudzeniu przekroić na pół.

    Masa:
    75 dag rabarbaru
    2 galaretki pomarańczowe
    175 g jogurtu naturalnego
    2 łyżeczki żelatyny
    cukier do smaku

Biszkopt z masą rabarbarowo - jogurtową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa:
    Rabarbar umyć, obrać i pokroić w kostkę.Podlać niewielką ilością wody, rozgotować.Do gorącego wsypać galaretki pomarańczowe i dokładnie wymieszać, doprawić do smaku cukrem, wystudzić. Zimną galaretkę z rabarbarem zmiksować z jogurtem. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody, lekko przestudzić i wymieszać z masą. Gdy zacznie tężeć wylać na biszkopt, przykryć drugim i lekko obciążyć. Zostawić w lodówce do stężenia.
  • 2. Gotowy można polać polewą lub galaretką.

Porady

Biszkoptu można nie przekrawać, wylać na niego masę rabarbarowo jogurtową i polać galaretką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy