Biszkopt z rabarbarem

0 (0 ocen)

Puszysty biszkopt z soczystym rabarbarem uwieńczony słodyczą truskawek

Składniki:

  • 1 1/4 szk mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 jajka
    1 szk cukru

    ok. 1 kg rabarbaru
    2 łyżki cukru
    1/2 łyżeczki cynamonu
    kilka truskawek do dekoracji

Biszkopt z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar oczyścić, pokroić i wymieszać z 2 łyżkami cukru. Jajka ubić z cukrem do białości. Mąkę razem z proszkiem do pieczenia przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem posypać tartą bułką. Wyłożyć odsączony rabarbar. Posypać cynamonem. Na rabarbar wylać ciasto. Piec w nagrzanym do 180 st. piekarniku ok. 1 godziny. Po wystudzeniu wyjąć z tortownicy udekorować truskawkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy