Biszkopt z renklodami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na biszkopt ubijamy białka z cukrem na sztywno, dodajemy żółtka mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Biszkopt wlewamy do tortownicy o średnicy 26 cm, i pieczemy około 25 minut w 170 stopniach.
Renklody obieramy ze skórki i pestek, podlewamy szklanką wody i gotujemy chwilkę. Do gorących owoców dodajemy żelatynę i miksujemy blenderem na gładki mus, zostawiamy by wystygły.
Każdą galaretkę rozpuszczamy oddzielnie według przepisu na opakowaniu i zostawiamy do wystudzenia.
Z upieczonego i wystudzonego biszkoptu odcinamy wierzch. Możemy zamiast biszkoptu użyć biszkopciki.
Na biszkopt nakładamy wystudzony mus z renklod, wstawiamy do lodówki by dobrze zastygł.
Galaretki najlepiej jak są już zastygnięte, ubijamy mikserem aż zbieleją i wykładamy po kolei na mus.
Komentarze