Biszkopt z truskawkami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto jest lekkie, owocowe no i przede wszystkim szybkie w wykonaniu i pyszne!:) Nie może się nie udać:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 7 sztuk
    - cukier: 1 szklanka
    - mąka pszenna: 3 szklanki
    - proszek do pieczenia: 3 łyżeczki
    - olej: 6 łyżek
    - woda: 4 łyżki
    - ocet: 1 łyżka
    - truskawki świeże: 50 dekagramów

Biszkopt z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 st C. Jajka ubić z cukrem ok. 3 minut. Dodać pozostałe składniki, zaczynając od płynnych, a na końcu mąkę z proszkiem. Formę do ciasta wysmarować masłem i wysypać tartą bułką lub mąką. Wlać ciasto. Poukładać na nim owoce. Wstawić do piekarnika i piec ok. 40 minut. Po tym czasie należy sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy ciasto się upiekło - jeśli patyczek wbity w ciasto jest suchy - ciasto jest upieczone. Ostudzić.
    Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy