Biszkoptowa rolada z dżemem jabłkowym

0 (0 ocen)

Tania i szybka w przygotowaniu rolada zrobiona z tego co mamy zawsze pod ręką.

Składniki:

  • 3 jajka
    2 łyżki wody
    1 szk. mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki cukru
    1 galaretka agrestowa
    duży słoik dżemu jabłkowego

Biszkoptowa rolada z dżemem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. białka ubić na sztywno. Ciągle miksując dodawać po kolei żółtka i 2 łyżki wody. Dodać cukier i mąkę z proszkiem do pieczenia. Blachę o wymiarach 25x40cm wyłożyć papierem do pieczenia a na nią wylać masę. Wyrównać łyżką. Piec 10 min w temp 180 stopni.
  • 2. W międzyczasie do garna wkładamy dżem i podgrzewamy mieszając kiedy będzie już gorący dodajemy galaretkę i mieszamy . Gorący wykładamy na ciepły biszkopt i zwijamy. Rolade umieszczamy w blaszce zwinięciem do dołu i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy