Biszkoptowe choinki

0 (0 ocen)

  • 25 min

łatwe do przygotowania biszkopciki dla dzieci

  • 25 min

Składniki:


  • 3 jajka
    pół szkl cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżeczki kakao
    pół szkl maki
    szcz soli

Biszkoptowe choinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek. Zaczynamy od ubicia białek na sztywno ze szczypta soli, potem dodajemy cukier i ubijamy dalej. Do białek dodajemy teraz zółtka i ubijamy dalej. Do puszystej masy przesiewamy przez sito makę, kakao i proszek do pieczenia. Mieszamy wszystko. Ciasto wylewamy do silikonowych foremek w kształcie choinek. Pieczemy 15 min w 180st. Po wystudzeniu dekorujemy.

Porady

można przechowywac je w plastikowym pojemniku na żywność wtedy będą długo swieże

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy