Biszkoptowe ciasteczka bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ze szklanki mleka odlać kilka łyżek do miseczki, a pozostałe wlać do rondelka, wsypać cukier i wbić żółtka. Podgrzewać na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Odlane mleko wymieszać z mąką pszenną i ziemniaczaną, do momentu aż znikną grudki. Wlać do gotującego się mleka mieszając nieustannie, gotować na małym ogniu aż masa zgęstnieje. Odstawić do wystygnięcia.
2. Gdy masa stygnie ucierać masło z cukrem wanilinowym. Wystudzony budyń dodawać po jednej łyżce do masy maślanej miksując aż do uzyskania puszystego kremu.
3.Biszkopty przekładać kremem i wstawić do lodówki na ok 15 min.
Porady
Do ciasteczek możemy użyć również herbatników. Krem można urozmaicić dodając kakao, wiórki kokosowe lub sok z cytryny.
Komentarze