Biszkoptowe ciasto ze śliwkami

0 (0 ocen)

proste i szybkie z sezonowymi owocami

Składniki:

  • Forma o wym. 20x28 cm:
    3 jajka,
    3/4 szkl. cukru,
    1 1/2 szkl. mąki,
    1/2 szkl. oleju,
    olejek waniliowy,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    świeże śliwki lub ze słoika,
    cukier waniliowy,
    bułka tarta i masło do wysmarowania formy

Biszkoptowe ciasto ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ucieramy z cukrem na kogel mogel, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem oraz olej, a na końcu aromat. Przekładamy do formy wysmarowanej bułką tartą i masłem, na wierzchu ciasta układamy osączone śliwki, posypujemy cukrem waniliowym. Pieczemy 35 min. w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy