Biszkoptowe jęzorki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białko jajka ubijamy na sztywno z cukrem. Nadal miksując dodajemy żółtko. Następnie przesiewamy do masy mąkę i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.
2.Na papier do pieczenia nakładamy 6 równych porcji masy i każdą rozsmarowujemy na koło o średnicy ok. 8 - 10 cm. Pieczemy na jasno złoty kolor w 180 stopniach przez ok. 5 - 7 minut. Gorące składamy delikatnie na pół.
3.Ugotowany w szklance mleka i ostudzony budyń ucieramy z masłem, cukrem pudrem i kilkoma kroplami aromatu na puszysty krem. Nadziewamy biszkopty i dekorujemy malinami. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego.
Porady
Wszystkim łasuchom polecam wersję jęzorków z bitą śmietaną.
Komentarze