biszkoptowe tartaletki z jeżynami

0 (0 ocen)

  • 40 min

szybki i smaczny sposób na danie z letnim akcentem

  • 40 min

Składniki:

  • biszkopty (8 sztuk):
    6 jajek
    1/3 szklanki mąki pszennej
    1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
    1/3 szklanki mąki krupczatki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3/4 szklanki cukru
    wierzch:

    200 ml śmietanki kremówki
    2 łyżki cukru pudru
    1 opakowanie zagęstnika do śmietany
    kubek jeżyn

Biszkoptowe tartaletki z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników wyrobić ciasto biszkoptowe. Foremki do tartaletek wysmarować masłem i obsypać mąką. Wylać do nich ciasto do 3/4 wysokości. Upiec na złoto.
  • 2. Śmietankę ubić z cukrem i zagęstnikiem. Szprycą rozprowadzić na biszkoptach odwróconych dnem do góry. Ułożyć jeżyny. Można posypać cukrem pudrem.

Porady

biszkopty dekorować śmietaną i jeżynami krótko przed podaniem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy