Biszkoptowe trufelki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Są proste w przygotowaniu i nie potrzeba skomplikowanych składników.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1,5 szklanki pokruszonych biszkoptów

    - 10 dag margaryny Kasi

    - 1 łyżka cukru pudru

    Dodatkowo:

    - 10 dag białej czekolady

    - kolorowa posypka

Biszkoptowe trufelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw ucieramy margarynę na puszystość. Następnie dodajemy cukier puder i ponownie ucieramy.
  • 2. Biszkopty kruszymy i stopniowo dajemy do margaryny przy tym cały czas ucierając.
  • 3. Z masy formujemy kuleczki.
  • 4. Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  • 5. Trufelki zanurzamy w niej i dekorujemy posypką. Odstawiamy do zastygnięcia.
  • 6. Gotowe! Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy