Biszkoptowo- truskawkowa tarta

0 (0 ocen)

Bardzo szybkie i łatwe ciasto dla zapracowanych.

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    3 łyżki mąki
    3 łyżki cukru
    1 cukier waniliowy
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa:
    500 g. sera mielonego lub serka homogenizowanego
    2 galaretki truskawkowe
    cukier puder - według uznania
    kilka truskawek

Biszkoptowo- truskawkowa tarta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszać łyżką i wyłożyć na blachę. Ciasto piec ok. 45 min. w temp. 180 st. C.


    Galaretki rozpuścić w 0,5 l. wody.
    Serek zmiksować z cukrem i dodać tężejące galaretki. Masę wyłożyć na biszkopt i ułożyć na nią truskawki. Ciasto włożyć do lodówki na ok 2-3 godziny do stężenia masy.

Porady

Ciasto można przygotować także z innych owoców sezonowych. Smakuje równie pysznie z innymi owocami jak truskawki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy