Bitki drobiowe w cynamonowej panierce

0 (0 ocen)

Zaskoczył mnie pozytywnie ich smak.

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka
    jajko
    3 łyżki mąki
    łyżeczka cynamonu, vegeta
    oliwa do smażenia

Bitki drobiowe w cynamonowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Lekko rozbijamy tłuczkiem lub jak koś woli przecinamy na pół.
  • 2. Jajko rozkłucamy z cynamonem i vegetą, do drugiego talerzyka wsypujemy mąkę. Obtaczamy najpierw w mące potem jajku.
    Smażymy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu odsączyć nadmiar tłuszczu, dla mocniejszego smaku można dodatkowo oprószyć cynamonem.

Porady

Najlepiej smakuje z ziemniakami z wody i świeżą surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy