To proste danie na smaczne i zdrowe odchudzanie, jednym słowem, jak co roku na wiosnę zamierzam dopasować się do letnich ciuszków....i takie właśnie danie na pewno mi w tym pomoże :)
Składniki:
600 g chudego mięsa ( z łopatki, szynki lub schabu )
1/2 główki świeżej młodej kapusty
1 większa cebula pokrojona w pióra
1 marchew pokrojona
2 posiekane ząbki czosnku
2 łyżki oleju do przysmażenia
sól, pieprz, szczypta suszonych płatków chili i majeranku
Bitki w młodej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić na kotleciki, rozbić dość cienko, przyprawić.
Wstawić na gorący olej i tylko lekko przesmażyć, wyłożyć na poszatkowaną wcześniej kapustę.
Na tym samym tłuszczu usmażyć cebulę, marchewkę, na koniec dodać czosnek i przełożyć do garnka z mięsem i kapustą.
Podlać 1,5 szklanki wody i wstawić do gotowania. Dusić aż mięso będzie miękkie.
Smacznego :)
Komentarze