Blok Czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosty Przepis na coś pysznego ;)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie mleka w proszku, mleko ( 0,5 szklanki), cukier ( 0,75 szklanki), kakao 6 łyżek, margaryna ( 1 kostka), herbatniki ( 5 opakowań), orzechy laskowe ( 500dag)

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukier, mleko i kakao. Gotujemy przez ok. 3 min cały czas mieszając. Po ostygnięciu masę wlewamy do miski. Wsypujemy stopniowo mleko w proszku i mieszamy (jeśli masz dobry mikser to go użyj, jeśli nie zrób to ręcznie) aż będzie puszysta masa. Dodajemy pokruszone herbatniki i wyskubane orzechy laskowe (mogą to być włoskie, ale laskowe mają ten pyszny smak; możesz też dodać rodzynki lub jakieś inne bakalie, jeśli chcesz). dobrze mieszamy i wylewamy do formy pokrytej pergaminem (wtedy gotowe ciasto można łatwo wyjąć i pokroić). Włożyć do lodówki i cierpliwie poczekać kilka godzin, bo na prawdę warto ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy