Blok czekoladowy

0 (0 ocen)

słodkości

Składniki:

  • Kasia 25 dag
    mleko w proszku 50 dag( nie w granulkach !!!!)
    kakao 3 łyżki z czubkiem
    cukier 2 szklanki
    woda 1/2 szklanki
    zapach waniliowy 3 krople
    herbatniki 2-3 podwójne opakowania ( ile zdołamy wkruszyć i wymieszać)

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę i wodę rozpuszczamy, dodajemy do niej cukier wymieszany z kakao (cukier mieszam z kakao co pozwala uniknąć grudek z kakao). Do masy dodajemy mleko w proszku, ciągle miksujemy, na koniec dodajemy zapach waniliowy. Do masy wkruszamy herbatniki. Całość mieszamy, przekładamy do blaszki ( ja wkładam do długiej wąskiej blaszki) i wstawiamy do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy