blok czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Niesamowicie pyszny smak z dzieciństwa, błyskawiczny w wykonaniu.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kostka margaryny 250g
    ok. 1,5szklanki cukru (według uznania)
    0,5szklanki mleka
    500g mleka w proszku
    4,5-5 płaskich łyżek kakao
    słonecznik prażony w karmelu
    orzechy, rodzynki, bakalie
    żurawina
    Herbatniki(takie jakie lubimy najbardziej)

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnuszku roztapiamy margarynę z cukrem i mlekiem. W misce mieszamy mleko w proszku z kakao, dodajemy bardzo ciepłą roztopioną margarynę. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy pokruszone herbatniki i bakalie, tyle ile się zmieści, według uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy