BLOK CZEKOLADOWY DLA ŁASUCHA

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis używany z pokolenia na pokolenie :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • • 1/2 szklanki cukru
    • 125 g masła
    • 1/4 szklanki wody
    • 2 łyżki kakao (lub więcej, dla koloru)
    • 200 g (pełnego) mleka w proszku – polecam Łaciate
    • 100g herbatników
    • rodzynki, orzechy arachidowe- kamyki , suszony ananas, kandyzowane wiśnie

Blok czekoladowy dla łasucha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić w garnuszku
  • 2. Wymieszać cukier z kakao, dodać do tego wodę, na koniec wymieszać to z masłem i ostudzić (może być lekko ciepłe).
  • 3. Do dużego garnka wsypać mleko, bakalie, pokruszone wafle lub herbatniki.
  • 4. Na to wylać masę maślaną, dokładnie wymieszać i upchnąć do formy keksówki wyłożonej folią aluminiową. Schłodzić (ok 2 godziny)

Komentarze

Podobne przepisy