Błyskawiczna fasolka

0 (0 ocen)

Jest to świetny pomysł na szybkie i łatwe danie obiadowe. Fasolka jest bardzo pyszna. Polecam.

Składniki:

  • * 1 duża laska podwawelskiej
    * 2 puszki białej fasoli
    * 2 ząbki czosnku
    * 1 kostka rosołowa
    * 1 cebula
    * 1 liść laurowy
    * 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    * 100 ml wody
    * majeranek
    * sól, pieprz
    * olej

Błyskawiczna fasolka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Błyskawiczna fasolka 1. Cebulę obierz, drobno posiekaj i wraz z pokrojonymi kiełbasami podsmaż na oleju. Dołóż fasolkę wraz z zalewą, kostkę rosołową, liść laurowy oraz majeranek. Zagotuj mieszając od czasu do czasu. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dodaj do fasolki. Koncentrat pomidorowy wymieszaj ze 100 ml wody i dodaj do zawartości patelni. Całość dopraw solą oraz pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy