Błyskawiczne lody bananowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Lody tak szybko jak zasłały przygotowane, tak też szybko zniknęły po zamrożeniu:). To najlepszy dowód, że warto je przygotować.
Do ich przygotowania wcale nie potrzebne są specjalne foremki. Możemy przygotować je w małych opakowaniach, np. po jogurcie.

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki na 6 sztuk:
    • 4 duże banany,
    • 2 łyżki kakao dobrej jakości,
    • 2 łyżki serka mascarpone,
    • 3 łyżki śmietanki 30%,
    • 1/3 łyżeczki cynamonu,
    • Cukier puder do smaku (1-2 łyżki)

Błyskawiczne lody bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki przed miksowaniem 1. Banany obieramy i kroimy w plasterki. Gotowe umieszczamy w misce w której będziemy przygotowywać lody.
    Do pokrojonych owoców dodajemy kakao, śmietankę, serek mascarpone oraz cynamon.
  • miksowanie 2. Przygotowane składniki dokładnie miksujemy. Na koniec masę bananowo- czekoladową słodzimy do smaku (możemy także pominąć słodzenie, gdyż banany same w sobie są słodkie).
  • rozlanie do foremek 3. Tak przygotowaną masę rozlewamy do pojemniczków na lody. Całość wkładamy do zamrażalnika na około 8 godzin. Gotowe wyjmujemy i zajadamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy