Bo(M)bowa pasta do pieczywa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na aromatyczną pastę do pieczywa z bobu oraz piersi kurczaka. Pasta wyszła niezwykle smakowita i delikatna. Dodatek świeżej kolendry nadał paście nieco orientalnego smaku. Polecam

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g piersi z kurczaka
    100 g świeżego bobu
    garść świeżej kolendry
    łyżka masła
    1/2 szkl bulionu
    sól, pieprz

Bo(m)bowa pasta do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, studzimy i obieramy. Pierś z kurczaka opłukujemy, osuszamy i nacieramy solą oraz pieprzem. Mięso gotujemy w wodzie do miękkości i studzimy. Następnie pierś z kurczaka drobno kroimy i przekładamy do kielicha blendera. Do pokrojonego mięsa dodajemy ugotowany bób, posiekaną kolendrę, masło oraz wlewamy bulion. Blendujemy na gładką pastę. Doprawiamy do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy