Bób z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bób płuczemy dokładnie pod bieżącą wodą, a następnie wrzucamy do wrzącej wody. Dodajemy 1/2 łyżeczki soli oraz 1/2 łyżeczki cukru i gotujemy przez około 15 min. Następnie odcedzamy, studzimy i obieramy ze skórki.
2.Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy do zeszklenia. Kiełbasę obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Dodajemy do cebuli i smażymy około 7-10 min. Następnie wrzucamy bób obrany ze skórki, a na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i trzymamy na ogniu jeszcze przez 2-3 min. Podajemy z pieczywem.
Komentarze