Bochenek rybny

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Bardzo fany pomysł na lekką przystawkę rybną rodem z Belize.

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ryba morska: 675 gramów
    - bułka tarta: 1 szklanka
    - starta średnia cebula: 1 sztuka
    - mała posiekana słodka papryka: 1 sztuka
    - sok z cytryny: 1 łyżka
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - mleko: 0.5 szklanki
    - masło: 1 łyżka
    - jajka ugotowane na twardo i pokrojone w plasterki: 2 sztuki

Bochenek rybny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę natrzeć sokiem z cytryny. Ugotować, usunąć kości i podzielić na bardzo małe kawałki. Wymieszać z połową bułki tartej, mlekiem, papryką. Dokładnie wymieszać. Papierem do pieczenia wyłożyć keksówkę. Na papier wyłożyć połowę masy, a na nią jajka. Przykryć resztą masy. Posypać resztą bułki tartej, polać rozpuszczonym masłem. Piec na złoty kolor czyli ok. 30 - 35 minut w temperaturze ok. 180 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy