Boczek w chlebie

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszny smakołyk dla tych którzy lubią przekąsić coś dobrego:)

  • 15 min

Składniki:

  • 10 cienkich plastrów boczku wędzonego,10 cienkich plastrów ogórków konserwowych,10 cienkich plastrów papryki konserwowej,4 łyżki majonezu,4 łyżki ketchupu pikantnego,pół łyżeczki czosnku granulowanego lub ząbek surowego przeciśniętego przez praskę,okrągły bochenek chleba lub z blaszki.

Boczek w chlebie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Górę chleba ścinamy na równo,środek wydrążamy za pomocą łyżki.Na paskach boczku układamy po plasterku papryki i ogórka i zwijamy w roladki.Przygotowujemy sos:majonez mieszamy z ketchupem i dodajemy do smaku czosnek.Częścią sosu smarujemy środek chleba następnie,układamy w nim wzdłuż roladki z boczku i polewamy pozostałą częścią sosu.Całość nakrywamy wcześniej ściętą górą chleba i zapiekamy w rozgrzanym piekarniku przez ok 20 min(aż roladki będą ciepłe).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy