Boczek z Grilla

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smakołyki z Grilla

  • 20 min

Składniki:

  • 50 dag przerośniętego boczku,
    3 łyżki musztardy,
    1 łyżka tartego chrzanu,
    sok z połówki cytryny,
    1 łyżka oliwy z oliwek,
    1/2 szklanki jasnego piwa,
    sól,
    pieprz

Boczek z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroić na 8 cienkich plastrów. Przygotować marynatę: musztardę wymieszać z chrzanem, sokiem z cytryny i oliwą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Mieszaniną posmarować plastry boczku i opiekać około 5 minut, następnie odwrucić na drugą stronę i piec kolejne 5 minut. Posmarować piwem i piec jeszcze 3-4 minuty, aż skórka stanie się chrupiąca.

Komentarze

Podobne przepisy