Boczniaki a'la schabowy

0 (0 ocen)

Bardzo lubię boczniaczki. Przyrządziłam je w prostej formie jak zwykłego schabowego z dodatkiem świeżych warzyw.

Składniki:

  • 300 g boczniaków
    sól z pieprzem
    1-2 jajka
    bułka tarta do panierowania
    olej rzepakowy
    2 spore garście szpinaku
    10 pomidorków cherry
    5 rzodzkiewek

Boczniaki a'la schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczniaki umyć i osączyć, oprószyć solą i pieprzem, odstawić. Jajka roztrzepać widelcem. Rozgrzać patelnię z olejem. Boczniaki panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Osączyć na papierowym ręczniku. Przygotować sałatkę. Pomidorki i rzodkiewki pokroić na połówki lub ćwiartki. Wymieszać ze szpinakiem. Wszystkie składniki oprószyć solą ziołową i skropić olejem, wymieszać i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy