Boczniaki jako schabowe

0 (0 ocen)

Pyszne i już...

Składniki:

  • 40 dag średnich kapeluszy z boczniaków
    2 jajka
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    sos sojowy
    olej
    1 łyżka masła extra
    1 mały ząbek czosnku

Boczniaki jako schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • boczniaki jako schabowe 1. Kapelusze odcinamy od nóżek.Czyścimy ręcznikiem kuchennym (nie moczyć). Solimy, pieprzymy i skrapiamy sosem sojowym.Jajka ubijamy z łyżeczką zimnej wody.Na patelni rozgrzewamy olej i masło, wrzucamy czosnek. Każdy kapelusz panierujemy w jajku i bułce tartej.Smażymy na średnim ogniu aż nabiorą złocistego koloru

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy