Bogracz na węgierską nutę

0 (0 ocen)

  • 60 min

Moją potrawę dedykuję Zoltanowi, z pewnością nie smakuje tak jak oryginalny, ale... też jest smaczny:)

  • 60 min

Składniki:


  • mięso wieprzowe ok 1 kg ( u mnie biodrówka)
    papryka czerwona 1 szt.
    cukinia 1 szt.
    cebula 2-3 szt.
    ketchup pikantny 2 łyżki
    sól, pieprz cayenne,pieprz biały mielony, ostra papryka w proszku, majeranek do smaku
    sos sojowy ciemny 2 łyżki
    wino czerwone wytrawne 100 ml
    mąka pszenna 2 łyżki
    olej rzepakowy do smażenia
    pomidory w puszce

Bogracz na węgierską nutę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-17cwq9h 1. Mięso kroimy na kawałki i smażymy na oleju
  • image-0ekxuh6 2. cukinię i paprykę myjemy, kroimy na kawałki
  • image-2bc59cj 3. cebulę kroimy i szklimy na oleju
  • 4. do zeszklonej cebuli dodajemy cukinię i paprykę i podsmażamy, następnie dodajemy do usmażonego mięsa i razem dusimy, w razie potrzeby podlewamy wodą

    dodajemy pomidory z puszki wraz z zalewą, doprawiamy do smaku

    mąkę mieszamy z wodą i dodajemy do potrawy, mieszamy i jeszcze chwile dusimy

    podajemy z ulubionymi dodatkami, bardzo dobrze smakuje z kluskami, ziemniakami, ja tym razem podałam z brokułami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy