" Borówkowe z chrupiącymi migdałami "

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne borówkowe muffinki z płatkami migdałów.

  • 30 min

Składniki:

  • - mąka - 4 łyżki
    - cukier - 2 łyżki
    - proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    - masło - 2 g
    - maślanka - 60 g
    - jajko - 1 szt
    - borówki - ok.8-10 dag
    - płatki migdałów - ok.5 dag

" borówkowe z chrupiącymi migdałami " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffinki 1. W jednej misce mieszamy składniki suche
    (mąkę, cukier, proszek do pieczenia).

    W drugiej mokre
    (roztopione masło, maślankę i jajko).

    Składniki suche dodajemy do mokrych i mieszamy łyżką - nie robimy tego bardzo dokładnie , gdyż ciasto powinno być lekko grudkowate.

    Foremki
    ( ja jak zwykle używałam silikonowych )
    napełniamy ciastem do połowy wysokości.

    Na wierzch każdego muffinka wsypujemy pełną łyżkę borówek i "upychamy" płatki migdałów.

    Pieczemy ok 20-25 min w temperaturze 180
    (do tzw. suchego patyczka).



    *Możemy dodatkowo posypac cukrem pudrem!

    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy