Borówkowy pudding z tapioki

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Postanowiłam wypróbować tapiokę i muszę Wam powiedzieć, że to ciekawy eksperyment. Polecam!

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 80 g tapioki
    400 ml dowolnego mleka, u mnie sojowe waniliowe
    200 g borówek
    2 łyżki erytrolu

Borówkowy pudding z tapioki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tapiokę zalać mlekiem i odstawić na godzinę, a następnie gotować na średnim ogniu aż kuleczki staną się przezroczyste. Borówki z erytrolem zagotować, a następnie zblendować. Tapiokę wymieszać z musem owocowym i przełożyć do pucharków. Wystudzić i schłodzić. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy