Botwina w sosie śmietanowym curry

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nietypowy przepis na botwinę

  • 30 min

Składniki:

  • 2 pęczki buraka liściowego mangold
    1 opakowanie śmietany 18%
    3 łyżeczki curry
    1 ząbek czosnku
    3 łyżki klarowanego masła lub oleju
    1 łyżeczka soli i pieprzu (opcjonalnie

Botwina w sosie śmietanowym curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy botwinę i kroimy na paski. Na patelni rozpuszczamy masło i
    dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Podpiekamy czosnek
    chwilkę, żeby się nie przypalił i dodajemy botwinę. Całość solimy.
    Trzymać botwinę na patelni nie dłużej niż 5 minut, żeby
    pozostała jędrna.
    W międzyczasie do miseczki wylewamy śmietanę i mieszamy z curry.
    Następnie dodajemy do podsmażonej botwiny śmietanę z curry. Gotowe!!

Komentarze

Podobne przepisy