Bounty

0 (0 ocen)

Są jeszcze lepsze niż sklepowe...

Składniki:

  • składniki:
    • 200g wiórków kokosowych
    • 70g cukru pudru
    • 100ml śmietanki kremówki
    • 70g masła
    • 3 tabliczki czekolady (najlepiej milka mleczna)

Bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórka wymieszać z cukrem pudrem, w garnuszku zagrzać śmietankę z masłem. Dodać do wiórków i wymieszać. Niską formę wyłożyć folią spożywczą i wyłożyć równomiernie masę kokosową. Schłodzić w lodówce przez noc. Rano wyciągnąć i pokroić na mniejsze kawałki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i maczać kosteczki. Schłodzić do stwardnienia czekolady

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy