brownie z orzechami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

mega czekoladowe, po prostu pychota

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • * 2 gorzkie czekolady (po 100g)
    * masło
    * 250g cukru nierafinowanego
    * 5 jajek
    * 3/4 szkl mąki żytniej razowej
    * garść orzechów włoskich

Brownie z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło i 1 i 2/3 tabliczki czekolady. Ubijamy jajka z cukrem, dodajemy mąkę i miksujemy. Do powstałej masy powoli wlewamy ostudzoną czekoladę z masłem. Do ciasta dodajemy posiekane orzechy i pozostałą 1/3 pokrojonej czekolady. Mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej natłuszczonym papierem do pieczenia blaszki. Pieczemy ok. 50 min. w temperaturze 160 st. C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy