Będąc po operacji , musiałam być na diecie. Ciągłe jedzenie mięsa na parze było nudne. I wtedy zrobiłam brązowy ryż z kotletami rybnymi. I wtedy posmakowałam pysznego i dietetycznego dania.
Brązowy ryż z kotletami rybnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować, filet posiekać nożem ,bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć i też posiekać. Rybę, bułkę i białko przełożyć do miski, posolić, dodać zioła i 20g jeszcze gorącego ryżu. Wymieszać, jeśli będzie za rzadkie dodać odrobinę bułki tartej. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce i smażyc na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu. Sałatę porwać, sparzyć pomidora i obrać, pokroić go w kostkę. Lekko osolić , dodać bazylię i olej. Wymieszać.
Komentarze