Sałatka pyszna, prosta w przygotowaniu, kolorowa i zdrowa. Połączenie brokułu i boczku jest pyszne, kolorowa papryka ożywia danie, a żurawina nadaje delikatnej słodyczy całości:). POLECAM!!!
Brokułowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuł dzielimy na różyczki i przepłukujemy. Gotowy gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente. Ugotowany wyjmujemy z wody i studzimy.
2.Paprykę żółtą i czerwoną oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę.
3.Ser feta także kroimy w kostkę.
4.Boczek kroimy w kostkę i przysmażamy na patelni do lekkiego zrumienienia. Studzimy.
Wszystkie przygotowane składniki oraz żurawinę delikatnie mieszamy ze sobą. Jogurt oraz majonez łączymy. Gotowym sosem polewamy sałatkę. Całość oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem i podajemy!
Komentarze