Brokułowa tęcza z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, jajkagotujemy na twardo. Obieramy. brokuł studzimy.
2.Wystudzony i podzielony brokuł układamy na dnie wysokiego naczynia Kolejno: jajka kroimy (siekamy) w paski, oprószamy pieprzem i polewamy ketchupem. Następnie dodajemy pokrojony w większą kostkę pomidor i ogórek. Całość polewamy sosem czosnkowym.
3.sos czosnkowy: majonez, jogurt, sól czosnkową i posiekany drobno czosnek mieszamy ze sobą na gładką masę.
4.Całośc posypujemy stratym żółtym serem. Oprószamy słodką papryką. Dekorujemy ketchupem. najlepiej smakuje kilka godzin po przygotowaniu.
Porady
Wierzch sałatki można posypać słodką papryką . Brokuł można zastąpić kalafiorem.
Komentarze