Brokuły z fetą i migdałami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, zdrowa i lekka sałatka. Mnóstwo witamin! Idealna na przekąskę czy śniadanie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - brokuły świeże: 1 pęczek
    - ser feta opakowanie: 1 sztuka
    - migdały w płatkach: 4 łyżki
    - jogurt naturalny: 0.5 sztuki
    - czosnek rozgnieciony ząbki: 1 sztuka

Brokuły z fetą i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły tniemy na różyczki i gotujemy około 5 minut w lekko osolonej wrzącej wodzie, tak by były lekko twardawe, następnie odstawiamy do ostygnięcia.
  • 2. Ser feta kroimy w kostki.
  • 3. Mieszamy brokuły z serem, wsypujemy migdały.
  • 4. Lekki dietetyczny sos przygotowujemy z jogurtu naturalnego i wyciśniętego ząbku czosnku. Możemy lekko doprawić pieprzem,ale raczej nie solą, bo feta jest dostatecznie słona.
  • 5. Dodajemy sos i delikatnie mieszamy. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy