BROWARKI

0 (0 ocen)

Smaczny obiad.

Składniki:

  • 30 dag filetów z kurczaka, sok z ½ cytryny, suszone zioła prowansalskie lub rozmaryn, 1 szklanka mąki pszennej, 1 szklanka piwa, 1 jajko, sól, pieprz, tłuszcz do formy.

Browarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać do miski, a następnie zmiksować z jajkiem i piwem, doprawić do smaku. Odstawić na 30 minut. Mięso, umyć, osuszyć i pokroić na paseczki. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą, pieprzem i ziołami, odstawić na 20 minut. Kawałki mięsa maczać w cieście naleśnikowym i smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor.

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Biała kiełbasa