Brownie

0 (0 ocen)

  • 45 min

Jest banalnie proste w przygotowaniu, a podbija kubki smakowe każdego smakosza.

  • 45 min

Składniki:

  • -3 jajka
    -150 g mąki
    -300 g cukru
    -250 g czekolady gorzkiej
    -225 g masła
    -szczypta soli

Brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Roztopić masło oraz czekoladę. Gorącą masę odstawić do wystudzenia.
  • 2. Za pomocą rózgi kuchennej wymieszać jajka z cukrem.
  • 3. Dodać roztopione masło z czekoladą i wymieszać. Do tak przygotowanej masy dosypać mąkę oraz sól - mieszać do połączenia się składników.
  • 4. Ciasto przelać do tortownicy o śr. 20 cm lub innej blaszki. Wstawić do piekarnika, piec ok. 35-40 minut w 180 stopniach.

Porady

W zależności od rozmiaru blaszki należy skracać lub wydłużać czas pieczenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy