Brownie cukiniowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na zdrowszą odmianę popularnego ciasta brownie. Dodając cukinię do ciasta przemyciłam trochę zdrowych warzyw do deseru.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl startej cukinii
    75 g masła
    1 jajko
    150 g mleka skondensowanego słodzonego
    2 czubate łyżki kakao
    1 szkl mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

Brownie cukiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy na patelni i odstawiamy do ostudzenia. Rozgrzewamy piekarnik.
    W jednej misce mieszamy ze sobą składniki suche: kakao, mąkę i proszek do pieczenia.
    W drugiej misce mieszamy składniki mokre: cukinię, roztopione masło, jajko i mleko słodzone.
    Przesypujemy składniki suche do mokrych i razem dokładnie mieszamy.
    Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 50 minut w temperaturze 200 stopni.

Porady

keksówka: 24x12cm

Komentarze

Podobne przepisy