Brownie migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło pokroić, a czekoladę drobno posiekać i następnie razem połączyć w kąpieli wodnej na jednolitą konsystencję.
W osobnej misce wymieszać roztrzepane jajka, cukier, mielone migdały oraz aromat.
W kolejnym naczyniu należy połączyć mąkę pszenną z kakao.
Roztopioną czekoladę wymieszać z masą jajeczną oraz po połączeniu się składników z mieszanką mąki z kakao.
Ciasto przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Piec około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone brownie ostudzić oraz pokroić na mniejsze kawałki.
(Patyczek włożony do środka nie powinien posiadać śladów surowego ciasta, choć należy pamiętać, że czekolada może go zabrudzić. Za długo pieczone ciasto będzie zbyt wysuszone.)
Komentarze