Brownie z cukinią

0 (0 ocen)

  • 60 min

cukinia nie tylko na słono

  • 60 min

Składniki:



  • 150g margaryny
    0,5 szkl. oleju
    1 szl cukru
    kilka kropli aromatu rumowego
    1 łyżeczka sody
    0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki kawy rozpuszczanej
    60 g kakao
    500 ml cukinii startej na tarce z grubymi oczkami
    1 tabliczka gorzkiej czekolady
    szczypta soli
    2 duże jajka
    0,5 szkl. śmietany gęstej
    2 szkl mąki pszennej

Brownie z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Margarynę utrzeć dodając stopniowo cukier, olej, aromat, sodę, proszek do pieczenia, sól. następnie dodać jajka. Do ciasta dodać mąkę na przemian ze śmietaną, kakao i kawę. Na końcu dodajemy do masy cukinię i posiekaną lub zeskrobaną czekoladę (tylko 60g , resztę zostawić na wierzch). Wymieszaną masę przelać do formy (18x22) lub większej, wyłożonej papierem i piec 50 minut w 160C.c

Komentarze

Podobne przepisy