Brownie z dynią, chałwą i orzechami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mocno czekoladowe ciasto z dodatkiem dyni, chałwy i ulubionych orzechów.

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g musu dyniowego
    2 ciemne czekolady
    100 g masła
    3 jajka
    ½ szklanki cukru
    1 łyżka cukru waniliowego
    1 szczypta soli
    2 czubate łyżki mąki
    Chałwa
    Orzechy

Brownie z dynią, chałwą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brownie z dynią, chałwą i orzechami 1. Czekoladę i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia.
    Jajka ubijam z cukrem i cukrem pudrem, dodaję mus dyniowy, sól i rozpuszczoną czekoladę z masłem i delikatnie miksuję.
    Na koniec dodaję mąkę i mieszam łopatką.
    Chałwę kroję w kostkę i dodaję razem z orzechami do ciasta, delikatnie mieszam.
    Brownie wykładam na blaszkę (30 x 35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzam i wstawiam blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
    Piekę 15-18 minut. Następnie wyciągam ciasto z piekarnika i odstawiam do całkowitego wystygnięcia, kroję w kostkę i brownie z dynią gotowe.
    Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy