BROWNIE Z MALINAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Połączenie czekoladowego ciasta ze słodko - kwaśnym smakiem malin. Wymarzony dodatek do filiżanki mocnej kawy na miłe rozpoczęcie dnia w pracy.

  • 60 min

Składniki:

  • - 180 g gorzkiej czekolady
    - 4 jajka
    - ¼ łyżeczki soli
    - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 200 g masła
    - 1 i ¾ szklanki cukru trzcinowego lub brązowego
    - 1 i 1/3 szklanki maki pszennej
    - ok. 1 szklanki malin

Brownie z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Masło roztop z czekoladą, wolno podgrzewając w małym rondelku. Ostudź.
  • 2. 2. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Dodaj 1/2 porcji masła z czekoladą, sól i mąkę z proszkiem do pieczenia. Połącz, dodaj resztę czekolady.
  • 3. 3. Masę przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu rozłóż owoce, piecz ok. 35 minut w temp. 180 stopni C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy