Wszystkie ciasta powinny być tak proste, jak brownie z migdałami. Kilka składników, trochę ubijania, krótkie pieczenie i gotowe. A później to już tylko sama radość jedzenia .
30 min
Więcej niż 10 osób
Składniki:
100 g ciemnej czekolady
100 g mlecznej czekolady
150 g masła
5 jajek
5 łyżek cukru
4 łyżki mąki
4 garście płatków migdałowych
Brownie z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekolady i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia.
Całe jajka ubijam z cukrem na gęstą, puszystą pianę. Do ubitych jajek wlewam powoli rozpuszczoną czekoladę z masłem, cały czas miksuję. Na koniec dodaję mąkę i płatki migdałów i delikatnie mieszam ciasto łopatką.
Ciasto wylewam do blaszki (25 x 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 13 minut.
Brownie jest pyszne i na ciepło i na zimno.
Smacznego
Komentarze