Brownie z migdałami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Wszystkie ciasta powinny być tak proste, jak brownie z migdałami. Kilka składników, trochę ubijania, krótkie pieczenie i gotowe. A później to już tylko sama radość jedzenia .

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 100 g ciemnej czekolady
    100 g mlecznej czekolady
    150 g masła
    5 jajek
    5 łyżek cukru
    4 łyżki mąki
    4 garście płatków migdałowych

Brownie z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekolady i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia.
    Całe jajka ubijam z cukrem na gęstą, puszystą pianę. Do ubitych jajek wlewam powoli rozpuszczoną czekoladę z masłem, cały czas miksuję. Na koniec dodaję mąkę i płatki migdałów i delikatnie mieszam ciasto łopatką.
    Ciasto wylewam do blaszki (25 x 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 13 minut.
    Brownie jest pyszne i na ciepło i na zimno.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy