Brownies-na jesienne smutki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Najsmaczniejszy na świecie zakalec. Dla wielkich fanów czekoladowych wypieków i dla niedowiarków;)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - gorzka czekolada: 100 gramów
    - masło: 150 gramów
    - śmietana kremówka: 100 mililitrów
    - cukier biały kryształ: 220 gramów
    - jajka: 3 sztuki
    - mąka pszenna tortowa: 200 gramów
    - cukier waniliowy: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta

Brownies-na jesienne smutki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy na kawałki i razem z masłem rozpuszczamy w niedużym garnuszku. Odstawiamy do ostygnięcia.
  • 2. W tym czasie jajka miksujemy z cukrem, aż masa zbieleje. Gdy tak się stanie dodajemy przestudzoną czekoladę, przesianą mąkę z solą i cukrem waniliowym oraz kremówkę. Całość mieszamy tylko do połączenia składników.
  • 3. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 20-25 minut. Studzimy i podajemy. Do ciasta można dodać orzechy włoskie, a całość posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy