Brukselka smażona z pistacjami

0 (0 ocen)

bardzo smaczne jako samodzielne danie bądź dodatek do obiadu

Składniki:

  • 0,5 kilograma brukselki
    garść prażonych pistacji
    1 ząbek czosnku
    sól do smaku
    olej do smażenia

Brukselka smażona z pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę obrać z zewnętrznych liści. Większe brukselki przekroić na pół. Ugotować w osolonej wodzie na pół miękko. Odcedzić. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim brukselkę dodając do niej posiekane pistacje oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Przesmażyć razem około 10 minut na średnim ogniu. W razie potrzeby można doprawić jeszcze do smaku solą. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Komentarze

Podobne przepisy