Brukselki w pomidorach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smakują jak gołąbki.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • brukselka - 250 g
    pomidory krojone - 1 puszka
    mięso mielone - 250 g
    ryż - 2 woreczki
    cebula - 1 szt.
    bulion drobiowy - 2 szklanki
    olej do smażenia
    przyprawa do mięsa mielonego - do smaku

Brukselki w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso mielone. Doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego. Chwilę razem smażymy.
  • 2. Brukselkę oczyszczamy i gotujemy ok. 12 minut. Dodajemy do mięsa razem z suchym ryżem.
  • 3. Zawartość patelni zalewamy pomidorami i bulionem. Danie dusimy ok. 15 minut, mieszając, aby nie przywarło do dna.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy